هنگامی که ماشین لباسشویی دچار مشکل می شود، بسیاری از افراد با این پرسش مواجه می شوند که آیا باید آن را تعمیر کنند یا یک دستگاه جدید خریداری نمایند. تصمیم گیری در این مورد، مستلزم بررسی دقیق هزینه تعمیرات ماشین لباسشویی، عمر مفید دستگاه و همچنین بودجه در نظر گرفته شده است.
تعمیر برد ماشین لباسشویی
برد الکترونیکی ماشین لباسشویی حکم مغز این دستگاه را بازی میکند. زمانی که شما برنامهای برای شستشو را در ماشین لباسشویی مشخص میکنید، این برنامه بهصورت دستور برای برد ارسال میشود. حالا بر اساس تنظیماتی که برای برنامه اعمال شده، برد نسبت به زمان شستشو تصمیم میگیرد. در واقع وظیفه این قطعه کنترل و هدایت فرمانی است که دکمه استارت آن را ارسال میکند. خرابی برد و نیاز به تعمیر یا تعویض برد ماشین لباسشویی نشانههای مختلفی دارد که از جمله آنها میتوان به خاموش شدن ناگهانی دستگاه حین کار، تخلیه نشدن آب، از کار افتادن نمایشگر یا پنل، خاموشی کامل پنل و برقگرفتگی در زمان لمس ماشین بهدلیل نفوذ آب به قطعات اشاره کرد.
عوامل مختلفی نیز باعث آسیبدیدن این قطعه میشوند. مثلاً پرکردن بیشازاندازه مخزن، اختلالات در نوسانات برق، دمای نامناسب محیط و قراردادن بارهای سنگین بر روی دستگاه همه از جمله عواملی هستند که باعث آسیبدیدگی ماشین میشوند. برد ماشین لباسشویی یکی از قطعات داخلی دستگاه است که در صورتی که آسیب ببیند، کارکرد تمام قطعات را با اختلال روبرو میکند؛ بنابراین شما باید برای تعمیر برد لباسشویی حتماً بهسراغ کارشناسان حرفهای تعمیرات بروید.
رفع ارور ماشین لباسشویی
ماشینهای لباسشویی که به تازگی توسط برندهای معتبر جهانی تولید و روانه بازار شدهاند، سیستم عیبیابی خودکار دارند. با استفاده از این سیستم دستگاه بهصورت خودکار ایرادات بهوجودآمده را تشخیص داده و بهواسطه کد مشخصشده روی نمایشگر، نشان میدهد. حالا کاربر میتواند با توجه به کد درجشده اقدام به تعمیر ماشین لباسشویی کند. بهلطف این فناوری دیگر نیازی به باز کردن تمام قطعات و تشخیص ایرادات توسط تکنسینها نیست.
در دفترچه راهنمایی که هر برند برای ماشین لباسشویی خود تهیه کرده است، کدهای خطا نوشته شدهاند. شما باید این دفترچه را همراه خود نگه دارید تا در زمان بروز ایراد و نمایش کد خطای ماشین لباسشویی متوجه شوید که دقیقاً چه ایرادی در دستگاه بهوجود آمده و چه اقداماتی برای تعمیر باید انجام دهید. برخی از کد خطاها نشاندهنده ایرادات بزرگی در دستگاه هستند که فقط تکنسینهای حرفهای از عهده آنها بر میآیند.
تعویض لاستیک درب ماشین لباسشویی
لاستیک درب ماشین لباسشویی قطعهای برای پوشاندن کامل فضای دیگ و بدنه است که جلوی آبریزی در دستگاه را میگیرد. در صورتی که این قطعه خراب شود، جلوی ماشین لباسشویی بهصورت مداوم در حین استفاده آبریزی دارد. علاوهبر این در صورتی که این قطعه خشک یا سفت شد، باید انتظار شنیدن صدا در دور خشککن ماشین را داشته باشید. این قطعه اگر جرم بگیرد نیز بوی بدی از خود منتشر میکند. شما باید بهصورت منظم و در دورههای زمانی مشخص اقدام به تعویض لاستیک دور درب ماشین لباسشویی کنید، چون اگر بهصورت طولانیمدت این قطعه آسیبی ببیند، خراب میشود و مشکلات زیادی از جمله مواردی که مثال زدیم، برایتان بهوجود میآورد.
شما باید حتماً لاستیکهای باکیفیت را در ماشین به کار ببرید، در غیر این صورت استفاده از لاستیک بیکیفیت میتواند در سریعترین زمان دوباره آسیب دیده و کارآیی خود را از دست دهد. عوامل مختلفی روی عملکرد لاستیک درب ماشین لباسشویی تاثیر نامطلوبی میگذارند که از جمله آنها میتوان به میزان باد نامناسب، سرعت، ساییدگی و پارگی اشاره کرد. برای تعویض لاستیک درب ماشین توصیه میکنیم که اگر خود مهارت کافی دارید، این قطعه را از بازار تهیه کرده و تعویض را انجام دهید.
تعمیر المنت ماشین لباسشویی
المنتهای ماشینهای لباسشویی قطعاتی فلزی و لولهای مانند هستند که بهمنظور گرمکردن آب در داخل دستگاه استفاده میشوند. اگر این المنت آسیبی ببیند، متاسفانه آب داخل دستگاه دیگر گرم نمیشود؛ در نتیجه در شستشوی لباسها با چالشهایی مواجه میشوید. زمانی که استفاده نادرستی از دستگاه دارید، احتمال آسیبدیدگی المنت بالا میرود. مثلاً در برخی مواقع از آب خیلی سرد یا آب خیلی گرم استفاده میکنید که انجام هر یک از این کارها میتواند آسیبهای جدی به المنت برساند. توصیه میکنیم که از مواد شوینده و خیلی قوی نیز استفاده نکنید، چون این مواد روی کارکرد المنتها تاثیر مخربی دارند. المنت را در بخش زیرین چلیک یا مخزن اصلی ماشین قرار میدهند. برای تعویض المنتها باید از کارشناسان حرفهای بخواهید که این جایگاه دسترسی پیدا کرده و مشکلات بهوجودآمده را برایتان از بین ببرند.
تعمیر درب ماشین لباسشویی (زبانه و قفل درب)
درب قسمتی از ماشین لباسشویی است که امکان دسترسی به فضای داخلی برای شستشوی لباسها را به شما میدهد. اگر زبانه و قفل درب آسیبی ببیند، بهخوبی بسته نمیشود و در نتیجه شستن لباسها غیر ممکن خواهد بود. قاعدتاً اگر درب کار نکند، خبری از کارکردن ماشین نیست، چون درب باز بوده و آب به بیرون از بدنه میریزد. دلایل مختلفی باعث آسیبدیدگی درب میشوند که از جمله آنها میتوان به آسیبدیدگی اجزای کوچک داخلی، خرابی درزگیرها، شکستن دستگیره پلاستیکی بیرون و … اشاره کرد. اگر درب ماشین لباسشویی شما آسیبی دیده است، توصیه میکنیم که همین حالا با کارشناسان مجموعه آی پی امداد تماس بگیرید و از آنها بخواهید که با اعزام به محل مشکلات بهوجودآمده را برایتان از بین ببرند. کارشناسها در صورت نیاز به تعویض قفل درب ماشین لباسشویی و تعمیر مشکلات قطعه را برایتان برطرف میکنند، در غیر این صورت آن را تعویض خواهند کرد.
تعویض بلبرینگ ماشین لباسشویی
به بلبرینگ ماشین لباسشویی یاتاقان نیز میگویند که به چرخش دیگ داخل دستگاه کمک میکند. بلبرینگها باعث حرکت روان و بیصدای دیگ میشوند. توصیه میکنیم که در صورت آسیبدیدگی بلبرینگ هر چه سریعتر برای تعمیر یا تعویض آن اقدام کنید، در غیر این صورت نهتنها عملکرد ماشین لباسشویی را با اختلال روبرو میکند، بلکه بهمرور زمان میتواند به سایر قطعهها نیز آسیب برساند. از جمله نشانههای خرابی بلبرینگ میتوان به حرکت دیگ بیشتر از چند میلیمتر اشاره کرد؛ در این صورت بلبرینگ ساییده شده و باید هر چه سریعتر تعویض شود. در برخی موارد بعد از شستن کامل لباسها لکههایی از روغن را بر روی آنها میبینید که این مورد نیز میتواند نشانهای از خرابی بلبرینگ باشد.
دلایل مختلفی برای خرابی بلبرینگ ماشین لباسشویی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به استفاده بیشازاندازه و مداوم از دستگاه، قرار دادن لباسهای بیشازاندازه داخل دستگاه، قرار دادن لباسهای سنگین و بزرگ داخل دستگاه، تراز نبودن لباسشویی یا عدم سرویس سالیانه دستگاه اشاره کرد. تولیدکنندهها بلبرینگها را در پشت دیگ دستگاه قرار میدهند. اگر این قطعه کارایی خود را از دست داد، باید به محفظه پشت دیگ دسترسی پیدا کنید که این کار تخصصی است. برای انجام تعمیرات یا تعویض بلبرینگها توصیه میکنیم که از از یک کارشناس حرفهای مشورت بگیرید.
تعمیر و تعویض تایمر ماشین لباسشویی
شما نمیتوانید تمام مدت شستشوی لباسها بالای سر ماشین بایستید، چون از کارهای دیگر عقب میمانید. برندهای تولیدکننده برای انجام این کار از تایمرها کمک میگیرند. تایمرها را میتوان ناظرهایی دانست که زمان دقیق شستشوی لباسها را مشخص میکنند و سر موعد مشخص باعث خاموششدن ماشین میشوند. تایمر از زمانی که برنامه شستشو را انتخاب کردید تا زمانی که شستشو به پایان رسید، تمام مراحل را زیر نظر دارد. زمانی که تایمر خراب شود، قاعدتاً دستگاه عملکرد درستی ندارد و نمیتواند مانند گذشته زمان صحیح شستشو را تشخیص دهد. در این صورت شاید دستگاه بیشازاندازه روشن بماند یا اصلاً کار نکند.
نا به دلایل مختلفی ممکن است تایمر آسیب ببیند. مثلاً خرابی برد الکتریکی، ایراد در میکروسوئیچ و مجموعه قفل درب، خرابی موتور، خرابی دکمه تایمر، مسدود بودن مسیر تخلیه یا خرابی پمپ، ایراد در المنت یا ترموستات و خرابی دستگیره برنامه دستگاه از جمله مهمترین عوامل آسیبدیدگی تایمر هستند. در صورتی که تایمر دستگاه شما آسیبی دید، توصیه میکنیم که هر چه سریعتر بهسراغ کارشناسان حرفهای بروید و از آنها درخواست تعویض تایمر ماشین لباسشویی کنید. کارشناسها ایرادات بهوجودآمده در ولوم ماشین لباسشویی را بررسی و علت آنها را تشخیص میدهند. سپس با از بینبردن مشکلات عملکرد دستگاه را درست مثل روز اول خواهند کرد.
تعمیر شیر برقی ماشین لباسشویی
شیربرقی ماشین لباسشویی قطعهای برای کنترل جریان آب ورودی به این دستگاه است که در واقع آب را قطع یا وصل میکند. با دستور آبگیری از طرف برد الکتریکی، این قطعه به واسطه جریان برق ارسالشده به سیمپیچ آن، دستور را اجرا و آب را قطع یا وصل کند.
نشانههای خرابی شیر برقی ماشین لباسشویی عبارتند از:
جمع شدن آب تمیز درون دیگ ماشین لباسشویی
آبگیری نکردن دستگاه
آبگیری کردن مداوم ماشین
قطع شدن جریان آب
وجود نشتی در قسمت پشتی و زیر ماشین
دلایل خرابی شیر برقی عبارتند از:
سوختن سیمپیچ
قطع شدن سیمپیچ
گرفتگی فیلتر ورودی آب
خرابی هیدروسنسور
بهمنظور دسترسی به شیر برقی پشت ماشین لباسشویی باید باز شود. با بازکردن پیچهای نگهدارنده پنل شیر برقی میتوانید به این قطعه دسترسی داشته باشید.
تعمیر و تعویض موتور ماشین لباسشویی
موتور ماشین لباسشویی قلب تپنده آن است. زمانی که موتور کار نکند، گویی که قلب ماشین شما از کار افتاده است؛ بنابراین نباید انتظار روشنشدن و عملکرد مناسبی را از آن داشته باشید. موتور ماشین لباسشویی که به آن Washing Machine Motor میگویند، راهاندازی و روشنکردن دستگاه را بر عهده دارد. موتور نقش بزرگی برای کنترل و مدیریت امور را بر عهده داشته و کوچکترین آسیبی به آن میتواند کارکرد کل دستگاه را با اختلال روبرو کند. اگر موتور ماشین لباسشویی آسیبی ببیند، بوی سوختگی از دستگاه استشمام میکنید. خاموششدنهای ناگهانی نیز از جمله مهمترین نشانههای خرابی این قطعه هستند.
اگر موتور شما آسیب دیده، دلایل مختلفی منجر به بروز این اتفاق شدهاند. مثلاً نوسانهای جریان برق، گرما و حرارت بیشازاندازه در موتور، لرزش دستگاه، آلودگی دستگاه و مقاومت پایین موتور از جمله این دلایل هستند. برای تعمیر و تعویض موتور ماشین لباسشویی باید از کارشناسی حرفهای کمک بخواهید تا مبادا به این قطعه آسیب بیشتری بهدلیل ناآگاهی در تعمیرات برساند.
تعمیر دیگ ماشین لباسشویی
یکی از قطعاتی که در داخل بدنه فلزی ماشین لباسشویی قرار گرفته، دیگ است که قطعات مهم در داخل آن از جمله آبکش، شفت آبکش، 2 عدد بلبرینگ و 1 کاسه نمد داخل آن قرار دارد. دیگ نهتنها از این قطعهها بهخوبی محافظت میکند، بلکه جلوی نفوذ آب به بیرون از ماشین را میگیرد؛ برای همین اهمیت زیادی دارد. از جمله نشانههای خراب دیگ میتواند به شنیدن صدای خرخر یا جیرجیر اشاره کرد که در این صورت احتمالاً کاسه نمد آسیب دیده است. موتور دیگ را میچرخاند و زمانی که دیگ به درستی کار نکرد و صدای خش خش یا لرزش را از دستگاه شنیدید، یعنی احتمالاً موتور آسیبی دیده و باید برای رفع مشکل آن چارهای بیندیشید.
از جمله مهمترین دلایلی که باعث آسیبدیدگی دیگ ماشین لباسشویی میشوند، عبارتند از پارگی یا شلشدن تسمه، اشکال در برد الکتریکی یا تایمر، ساییدگی بلبرینگ، خرابی موتور یا اجزای داخلی آن و شکستگی شفت یا فولی. اگر دیگ ماشین لباسشویی شما آسیب دید، یعنی اینکه زمان تعمیر آن فرا رسیده و باید باید کارشناس حرفهای برای رفع مشکلات آن تماس بگیرید.
تعمیر و تعویض پمپ تخلیه ماشین لباسشویی
پمپ تخلیه یکی از مهمترین قطعات در انتقال آب کثیف حاصل از شستشوی لباسها به داخل فاضلاب است. در واقع این قطعه با کمک شلنگ خرطومی دستگاه که به فاضلاب متصل شده، عملیات انتقال آب را انجام میدهد. اگر پمپ تخلیه ماشین لباسشویی شما آسیبی ببیند، آب تخلیه نمیشود و داخل آبکش لباسشویی بعد از شستشوی لباسها باقی میماند. همچنین هنگامی که در حین انتقال آب سروصدای نامتعارفی شنیده شود یا بعد از تخلیه آبکش همچنان به چرخش خود ادامه دهد، یعنی اینکه پمپ تخلیه آسیب دیده و باید برای رفع مشکلات آن چارهای بیندیشید. از جمله مهمترین عوامل ایجاد مشکل در پمپ تخلیه شامل مسدودیت پمپ، استفاده نادرست، کثیفی فیلتر و نوسان برق میشوند. این قطعه در برخی از مدلها در پشت پنل جلویی قرار گرفته است. در برخی موارد برای اینکه به پمپ دسترسی پیدا کنید، نیاز به باز و بسته کردن در جلویی دارید.
تعمیر جاپودری ماشین لباسشویی
به جاپودری ماشین لباسشویی مخزن پودر نیز میگویند که استفادهی زیادی از آن میشود و آن را بهعنوان یکی از کاربردیترین قطعات میشناسند. این محفظه در واقع جایگاهی برای قرارگیری مواد شوینده است تا ماشین با استفاده از این مواد بتواند لباسها را با کیفیت بالایی بشوید. بنا به دلایل مختلفی ممکن است جاپودری آسیب ببیند و باعث نشت آب شود که از جمله آنها میتوان به نصب غیراصولی، مسدود شدن، شکستگی و فرسودگی، فشار آب داخلی قطعه، خرابی هیدروستات، مواد شوینده نامناسب و تکانخوردنهای مداوم اشاره کرد. دلایل دیگری که باعث آسیب به جاپودری ماشین میشوند عبارتاند از: وارد شدن ضربههایی به سقف، نصب نادرست ماشین، استفاده بیشازاندازه از مواد شوینده و پایانیافتن عمر مفید مخزن اگر جاپودری ماشین لباسشویی شما آسیبی دیده است.
تعمیر کمک فنر ماشین لباسشویی
کمک فنر قطعهای جدید و متصلشده به دیگ و بدنه است که مخزن را از محفظه جدا میکند. با استفاده از این قطعه در زمان چرخش با سرعت بالا مخزن به هیچ عنوان با بدنه برخوردی نخواهد داشت. کمک فنر جلوی لرزش ماشین را نیز میگیرد و تجربه لذتبخشتری از استفاده از دستگاه را برایتان به ارمغان میاورد. نشانههایی که خبر از آسیب دیدن کمک فنر میدهند، عبارتند از لرزش، ارتعاش و تکانخوردنهای بیشازاندازه ماشین لباسشویی، شنیدن صداهای ناهنجار و بلند از دستگاه، درست نچرخیدن دیگ. از جمله عواملی که میتوانند بر روی کارکرد مطلوب کمک فنرها تأثیر منفی بگذارند، رطوبت در محیط، فرسودگی قطعات، تراز نبودن ماشین و ضربهخوردن دستگاه هستند. اگر کمک فنر فرسودهشده یا آسیبی دیده است، در برخی موارد قابل تعمیر بوده و در برخی مواقع نیز باید تعویض شود.
تعمیر گیربکس ماشین لباسشویی
گیربکس ماشین لباسشویی قطعهای برای ایجاد میدان مغناطیسی بهمنظور به چرخش درآوردن مخزن بدون نیاز به تسمه است. به ماشین لباسشوییهایی که این قطعه را دارند، معمولاً دایرکت اینورتر یا اینورتر نیز میگویند. ساختار گیربکس پیچیده بوده واز تعداد زیادی آهنربا تشکیل میشود. اگر ماشین لباسشویی سروصدای زیادی داشت یا در حین کار با لرزش شدید آن مواجه شدید، یعنی گیربکس آسیب دیده است. علاوهبر این نشانههای دیگری مانند چرخش کند مخزن و مصرف زیاد انرژی نیز میتواند باعث بروز این مشکل شود.
دلایل بروز مشکل در این قطعه نیز عبارتند از بیشازاندازه پرکردن مخزن دستگاه، روشنبودن مداوم دستگاه، تنظیمات اشتباه و عدم سرویس دستگاه در زمان مناسب. اگر هر یک از نشانهها را در ماشین لباسشویی خود دیدید یا هر کدام از دلایل به ایرادات بهوجودآمده در دستگاه شما نزدیکتر بود، یعنی اینکه احتمالاً گیربکس آسیب دیده و هر چه سریعتر باید برای بررسی علت خرابی گیربکس لباسشویی و رفع مشکل آن چارهای بیندیشید. اگر به یک مرکز حرفهای مراجعه کنید، متخصصهای این مرکز امکان تعمیر محصول را دارند و نیازی به صرفه هزینه اضافه بابت تعویض نیست.
تعمیر میکروسوئیچ ماشین لباسشویی
میکروسوئیچ در ماشینهای لباسشویی نقش یک کلید بسیار حساس را بازی میکند که با یک فشار ساده فعال میشود. با همین فشار شما میتوانید درب دستگاه را کاملاً ببندید تا با تنظیم کنتاکتهای الکتریکی دستگاه شروع به کار کند. در صورتی که میکروسوئیچ دستگاه شما خراب باشد، با نشانههایی مثل عدم چرخش دیگ، قفلنشدن درب و کار نکردن دستگاه، باز نشدن درب بعد از فرآیند شستشو، روشن نشدن موتور و نمایش کد خطاهای خرابی مواجه میشوید؛ در این صورت هر چه سریعتر باید برای تعمیر این قطعه چارهای بیندیشید.
اما چرا میکروسوئیچ درب ماشین لباسشویی خراب میشود؟ دلایل مختلفی پشت این ماجرا هستند. از بستن درب زودتر از موعد گرفته تا داغشدن بیشازاندازه پلاتینهای میکروسوئیچ یا نوسانهای برق و ریختن آب بر روی این قطعه میتوانند دلایلی محکم برای خرابی میکروسوئیچ باشند. تولیدکنندهها میکروسوئیچها را در نزدیکی درب دستگاه قرار میدهند. اگر قصد تعمیر میکروسوئیچ را دارید، ابتدا باید واشر دور بدنه را باز کنید و آن را به داخل فشار دهید.
تعمیر سه نظام ماشین لباسشویی
به قطعه مکانیکی تعبیهشده در ماشینهای لباسشویی که به کمک آن لباسها در حین شستشو داخل مخزن به چرخش در میآیند، سه نظام میگویند. اجزای تشکیلدهنده سه نظام شامل بلبرینگ، سیمپیچ و پروانه میشوند. سیمپیچ بلبرینگها را به پروانه متصل میکند و در نهایت لباسها داخل مخزن شروع به چرخش خواهند کرد. اگر ماشین لباسشویی شما لرزش بیشازاندازهای دارد، صدای غیرعادی در حین کار میدهد، نشتی آب را از آن شاهد هستید و چرخش دیگ بهخوبی انجام نمیشود، یعنی اینکه سه نظام آسیب دیده است و باید برای تعمیر آن چارهای بیندیشید.
توصیه میکنیم که بعد از هر بار استفاده حتماً ماشین لباسشویی خود را کاملاً تخلیه کنید، چون در صورت عدم انجام این کار سه نظام آسیب میبیند. آب باقیمانده در آبکش نیز باید تخلیه شود، در غیر این صورت سه نظام را در معرض رطوبت قرار میدهد و منجر به زنگزدگی آن میشود. شما نباید به هیچ عنوان سه نظام را در معرض مواد شوینده خانگی مثل وایتکس، الکل یا سایر مواد شیمیایی بگذارید، در غیر این صورت احتمال پوسیدگی آن وجود خواهد داشت. اگر سه نظام ماشین لباسشویی شما به هر دلیلی دچار زنگزدگی یا پوسیدگی شده است، باید با کارشناسان تماس بگیرید تا این مشکل را برایتان برطرف کنند. توصیه میکنیم که تا زمان حل مشکل از دستگاه استفاده نکنید، در غیر این صورت شاید آسیبها بیشتر شوند و به سایر قطعات نیز لطمه وارد شود.
تعویض شلنگ آب ماشین لباسشویی
شیلنگ آب ماشین لباسشویی در واقع مسیری برای خروج آب از ماشین به فاضلاب است. اگر شیلنگ وجود نداشته باشد، در تخلیه آب داخل ماشین با مشکلات زیادی مواجه میشوید. بهمرور زمان داخل شیلنگ رسوبات زیادی شکل میگیرد و همین باعث از کارافتادگی آن میشود. ساییدگی و پارگی هم از جمله مهمترین عوامل آسیبرسان به شیلنگها هستند که در صورت بروز هر یک از آنها باید به فکر تعویض شیلنگ باشید. اگر شیلنگ آسیب دیده باشد، نشانههایی مثل تخلیهنشدن کامل آب، طولانیترشدن چرخه شستشو، سروصدای غیرعادی و بوی نامطبوع را میبینید که هر کدام از آنها میتوانند خبر از خرابی شیلنگ به شما دهند.
جایگاه شیلنگ تخلیه ماشین لباسشویی در پشت آن قرار دارد. در برخی از محصولات نیز میتوانید این قطعه را در قسمت پایینی ماشین ببینید. اگر شیلنگ ماشین لباسشویی شما آسیب دیده، به راحتی میتوانید شیلنگ جدیدی بخرید و آن را روی ماشین لباسشویی خود نصب کنید. تعویض شلنگ تخلیه لباسشویی هیچ چالشی ندارد، اما شاید برای برخی مشکل باشد.
تعویض فیلتر ماشین لباسشویی
تولیدکنندههای ماشینهای لباسشویی برای اینکه از پمپها در برابر عوامل آسیبزایی مثل پرز جلوگیری کنند، فیلترهایی را در این دستگاهها قرار دادهاند. ماشین لباسشویی با داشتن یک فیلتر مناسب میتواند بر عملکرد صحیح دستگاه و تخلیه آب کمک کند. با وجود این فیلتر اشیاء خارجی وارد شیلنگ تخلیه نیز نمیشوند. در زمانی که لباسها خشک نمیشوند، یعنی اینکه احتمالاً مسیر آب مسدود شده است که این را بهعنوان یکی از نشانههای خرابی فیلتر میدانند. استشمام بوی بد نیز میتواند خبر از کثیفی فیلتر دهد که در این صورت باید فیلتر را تمیز کرده و بوی بد آن را از بین ببرید. در برخی از ماشینهای لباسشویی یک چراغ اخطار تعبیه کردهاند که بهمحض کثیفشدن فیلتر روشن میشود؛ اگر ماشین لباسشویی شما به این فناوری مجهز شده، روی همان میتوانید بهعنوان نشانهای برای از کار افتادن فیلر حساب باز کنید.
در برخی موارد شاید فیلتر ماشین لباسشویی بهخوبی باز نشود. مثلاً در صورتی که این فیلتر را بهصورت مرتب تمیزکاری نکنید، این قطعه دچار شکستگی، ترکخوردگی یا آسیبهای مشابه شود، قفل فیلتر آسیبی ببیند یا در پمپ تخلیه مشکلی بهوجود بیاید، احتمال آسیبدیدگی فیلتر وجود دارد. در بسیاری از ماشینهای لباسشویی درب کوچکی را در قسمت پایین دستگاه میبینید که درب فیلتر است. کارشناسها با بازکردن این درب به فیلتر دسترسی پیدا میکنند. پیشنهاد میدهیم که خود نیز از طریق آن بهصورت دورهای فیلتر را بررسی کنید و در صورت بروز مشکل با تعویض آن جلوی مشکلات جدیتر را بگیرید.
تعویض سنسور ماشین لباسشویی
سنسور ماشینهای لباسشویی با توجه به برنامهای که برای شستشوی لباسها انتخاب کردهاید، دمای آن را کنترل میکند. در واقع سنسورها با تنظیم برق ورودی به المنتها میزان گرمای آنها را کاملاً متناسب با نوع برنامه شستشو تغییر میدهند. البته سنسورها در ماشینهای لباسشویی انواع مختلفی دارند. برخی سنسورها برای دما و برخی برای تعیین میزان سطح آب، نشتی آب و میزان کثیفی تعبیه شدهاند. تشخیص خرابی سنسورهای ماشین لباسشویی بهخصوص سنسور دما کار مشکلی است و فقط از عهده نیروهای متخصص بر میآید. در واقع آب داخل دستگاه قرار میگیرد و دمای آن نیز مشخص نیست، بنابراین نمیتوانید صددرصد مطمئن شوید که سنسور خراب شده یا نه.
البته با برخی نشانهها میتوان متوجه بروز مشکل در این قطعه شد. در واقع زمانی که در دستگاه بخار مشاهده کردید، یعنی احتمالاً این قطعه آسیب دیده و باید برای تعمیر یا تعویض آن چارهای بیندیشید. علاوهبر این اگر آب سرد از دستگاه تخلیه شود، لباسها بعد از شستن کاملاً سرد خواهند بود و دستگاه چیزی را گرم نخواهد کرد. توصیه میکنیم ک در صورت خرابی سنسور ماشین لباسشویی حتماً از کارشناسان کمک بخواهید.
تعویض تسمه ماشین لباسشویی
تسمه قطعهای است که موتور را به دیگ شستشو متصل میکند. با وجود این قطعه زمانی که دستگاه را روشن میکنید، به کمک موتور دیگ شروع به چرخیدن و شستن لباسها میکند. در صورتی که تسمه آسیبی ببیند، متاسفانه دیگ ماشین لباسشویی شما دیگر نمیچرخد و دستگاه در حین کار دچار لرزش شدیدی میشود. تولید صداهای غیر عادی و تغییر شکل یا پارگی تسمه را نیز نمیتوان از قلم انداخت که از جمله بزرگترین علائم خرابی این قطعه هستند. عوامل مختلفی باعث آسیبدیدن تسمهها میشوند که از جمله آنها میتوان به استفاده بیشازاندازه از دستگاه، قرار دادن بیشازاندازه لباس در ماشین، استفاده از مواد شوینده نامناسب و قراردادن دستگاه در معرض رطوبت و گرما اشاره کرد.
برای اینکه جلوی خرابی این قطعه را بگیرید، اولاً ماشین لباسشویی را برای مدتی طولانی روشن نگذارید و داخل آن را لباسهای زیاد پر نکنید. همچنین دستگاه را در جایگاه مناسبی قرار داده و مواد شوینده باکیفیتی برای شستن لباسها بخرید. برای دسترسی به تسمه ماشین لباسشویی باید دربی را که پشت دستگاه قرار گرفته است، باز کنید. این درب شامل 4 پیج میشود که بعد از بازکردن آنها به تسمه، فولی بزرگ، دیگ و … دسترسی خواهید داشت. اینکه بخواهید تسمه جدیدی را جایگزین تسمه قدیمی کنید، شاید از نظرتان مشکلی نداشته باشد، اما با کوچکترین اشتباه احتمال آسیبدیدگی سایر قطعات وجود خواهد داشت.
تعمیر شیر ورودی آب ماشین لباسشویی
در ماشینهای لباسشویی شیری را برای بازکردن آب سرد و گرم تعبیه میکنند که به آن شیر ورودی آب میگویند. در این شیر 2 سیمپیچ تعبیهشده باعث فعالشدن ورودیهای منبع آب سرد و گرم میشوند. در موارد مختلفی احتمال آسیبدیدگی شیر ورودی آب ماشین لباسشویی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به عدم آبگیری دستگاه، آبگیری بیشازاندازه، نشتی آب از زیر یا پشت، کاهش فشار آب و صدای غیرعادی از شیر ورودی اشاره کرد. بنا بهدلایل مختلفی نیز این قطعه آسیب میبینید؛ مثلاً سیمپیچ میسوزد یا کاملاً قطع میشود. گرفتگی فیلتر ورودی آب و خرابی هیدروسنسور نیز میتوانند عاملی برای بروز آسیب در این قطعه باشند. شیر ورودی آب را در نزدیکی شیلنگهای ورودی آب نصب میکنند که در قسمت پشت ماشین لباسشویی است. تعمیرکاران آی پی امداد برای رفع مشکلات بهوجودآمده در این قطعه ابتدا عیبیابی کامل را انجام میدهئد و سپس اگر مطمئن شدند که مشکل بهوجود آمده از طرف این قطعه بود، اقدام به تعمیر یا تعویض شیر ورودی آب لباسشویی خواهند کرد.
تعویض پولی ماشین لباسشویی
پولی بهعنوان یکی از مهمترین اجزاء ماشین لباسشویی شناخته میشود که با تسمه کار میکند. این قطعه دایرهایشکل که آن را در اندازههای مختلفی تولید میکنند، محلی برای نصب تسمه است؛ در واقع تولیدکنندهها تسمهها را برروی پولیها قرار میدهند. در صنعت تولید ماشین لباسشویی از 2 نوع پولی بهره میبرند که یکی را به موتور و دیگ را به دیگ وصل میکنند. در برخی موارد با خرابشدن تسمه فکر میکنیم که مشکل از این قطعه است، در صورتی که عامل اصلی پولیها هستند. زمانی که بهطور مداوم ماشین تسمه خراب میکند، یعنی پولیها آسیب دیده و باید هر چه سریعتر تعویض شوند. با چرخش آهسته درام یا مخزن نیز میتوانید متوجه خرابی این قطعه شده و چارهای برای رفع مشکل بیندیشید.
در صورت شنیدن صداهای غیر عادی از ماشین لباسشویی یا فرسودهشدن پولیها میتوان به خرابشدن آنها شک کرد. از جمله دلایلی که باعث خرابی پولیها میشوند، میتوان به استفاده مداوم از دستگاه در طول یک روز، اضافه بار مداوم به هنگام روشنبودن دستگاه، میزان کم لباسها در هنگام روشنکردن دستگاه یا خرابی سایر قطعههای مرتبط به پولی اشاره کرد.
تعویض کاسه نمد ماشین لباسشویی
کاسه نمد یکی از قطعات کاربردی برای جلوگیری از نشت آب به بیرون از دستگاه است. در واقع از این قطعه برای آببندیکردن دستگاه استفاده میکنند. این کاسهها بر روی کفی پروانهها قرار میگیرند، بهنحوی که در زیر بوده و تماسی با آب ندارند. این محصول را معمولاً از جنس لاستیک، آهن یا فنر میسازند. بزرگترین نشانهای که بهواسطه آن میتواند متوجه خرابی کاسه نمد لباسشویی شوید، نشتکردن آب به داخل ماشین لباسشویی است. اگر دستگاه شما در حین کار آب و روغن را به بیرون میریزد و صدای خراشی در هنگام خشککردن لباسها میدهد، یعنی اینکه کاسه نمد آسیب دیده و باید برای رفع مشکل آن چارهای بیندیشید. اگر کاسه نمد از جنس پلاستیک باشد، بهمرور زمان آسیب میبیند. شما باید این محصول را با کیفیت مناسب بخرید.
تعمیر هیدروستات ماشین لباسشویی
هیدروستات قطعهای برای کنترل سطح آب ورودی به ماشین لباسشویی است که بهواسطه پیچ تعبیهشده داخل خود میزان آب ورودی به دستگاه را کنترل خواهد کرد. هیدروستات بهعنوان یکی از قطعات کاربردی و اصلی شناخته میشود، برای همین همواره باید به کارکرد مطلوب آن توجه داشته باشید. هیدروستات ماشین لباسشویی بنا به دلایل مختلفی دچار آسیب میشود که از جمله آنها میتوان به تخلیه ناگهانی آب، عدم تامین آب کافی برای آغاز فرآیند شستشو، عدم آغاز روند شستشو، قطع و وصل جریان آب ورودی، عدم تأمین آب بهصورت کلی یا آبرسانی بیشازاندازه و افزایش آب بیرویه در سطح آب مخزن اشاره کرد.
از جمله دلایلی که باعث آسیبدیدگی هیدروستات میشود نیز میتوان به نوسانات برق، پارگی دیافراگم، نفوذ آب وگرفتگی حبابی اشاره کرد. تولیدکنندهها هیدروستاتها را معمولاً در قسمت بالایی ماشینهای لباسشویی تعبیه میکنند. برای اینکه به هیدروستات دسترسی داشته باشید، در مرحله اول باید پنل پشتی و جلویی این دستگاه را خارج کنید. اگر در این زمینه مهارتی ندارید، تعمیر، تعویض یا تنظیم هیدروستات ماشین لباسشویی را بر عهده کارشناسان بگذارید تا بهصورت تخصصی اقدام به تعمیر این قطعات کنند.
تعمیر وزنه تعادل ماشین لباسشویی
وزنههای تعادل در ماشینهای لباسشویی نقش مهمی را ایفا میکنند. این وزنهها برای حفظ تعادل در حین شستن لباسها به کار میآیند. وزنههای تعادل در زمان خشککردن و آبکشی لباسها باید وجود داشته باشند، در غیر این صورت ماشین به درستی کار نمیکند. این وزنهها در واقع نگهدارنده دیگها هستند و باید کاملاً سالم باقی بمانند. حتی اگر یک ترک کوچک روی این وزنهها ایجاد شود، ماشین در هنگام خشککردن لباسها سروصدای زیادی به پا میکند. کوچکترین اشتباهی در نصب این وزنهها میتواند منجر به لرزش ماشین شود. همچنین باید مراقب باشید تا این وزنهها دچار شکستگی نشوند، در غیر این صورت تبعات آن دامنگیر شما میشود.
تعمیر شفت ماشین لباسشویی
به شفت داخل سه نظام که به دیگ ماشین لباسشویی متل است، شفت آبکش میگویند. این قطعه را به مرکز سه نظام متصل کرده و فولی، بلبرینگ و کاسه نمد را روی آن پیادهسازی میکنند. شفتها باید کیفیت بالایی داشته باشند تا علاوهبر دوام بالا بتوانند قدرت لازم برای به چرخش درآوردن دیگ را فراهم کنند. اگر شفت ماشین شما خراب شده باشد، نشانههایی مثل سرو صدای زیاد، نچرخیدن دیگ، چرخش و لرزش زیاد، کار نکردن دور تند، خوب شستهنشدن لباسها و خشک نکردن لباسها را شاهد خواهید بود. در صورتی که استفاده نادرستی از ماشین داشته باشید یا ضربهای به این قطعه وارد شود، شفت از کار میافتد. همچنین در برخی موارد صرفاً طول عمر این قطعه به پایان میرسد که باید شفت جدیدی را جایگزین آن کنید. شفت ماشین لباسشویی را باید با دقت کافی بر روی سه نظام متصل کنید.
تعویض خازن ماشین لباسشویی
خازن قطعهای در ماشینهای لباسشویی برای راهاندازی موتور است که صرفاً با چند ثانیه کار گشتاور موتور را افزایش میدهد. وقتی که موتور شروع به کار کرد، خازن متوقف میشود. در مواقعی که خازن خراب میشود، دستگاه به درستی نمیچرخد و در برخی مواقع کلاً کارکرد خود را از دست میدهد؛ در نهایت این اتفاق لباسها بهخوبی شسته نمیشوند. خرابی خازن نشانههای دیگری از جمله سوختن موتور، کاهش سرعت دور موتور و پریدن فیوز را نیز به همراه دارد.
مهمترین دلیلی که باعث خرابی خازن میشود، گرمشدن بیشازاندازه آن است. برای اینکه بخواهید این قطعه را تعویض کنید، در مرحله اول باید دستگاه را از برق بکشید. حالا به بخش پشتی ماشین رفته و با بازکردن درب آن بهدنبال خازن بگردید. اکنون خازن را از جای خود خارج کرده و خازن جدید را در جایگاه خازن قبلی قرار دهید. پیچیدگی سیمها در این مرحله شاید کمی در نصب شما را اذیت کند، برای همین از هر مرحله عکس بگیرید.
تعویض تاخو ماشین لباسشویی
تاخوهای ماشین لباسشویی به همراه آهنربای استوانهای خود روی موتورهای ماشینهای اتوماتیک قرار میگیرند و با شفت میچرخند. سیمپیچ داخل تاخو جریان مغناطیسی را کنترل میکند. وظیفه سیمپیچ داخل تاخو در واقع همان کنترل جریان برق ورودی است. اگر تاخو ماشین شما آسیبی ببیند، لرزش و تکانهای شدید دستگاه از جمله متداولترین نشانهها خواهد بود. شستهنشدن صحیح لباسها، سروصدای زیاد، نچرخیدن دیگ، روشننشدن و کار نکردن دستگاه و پرنشدن درست مخزن آب از جمله دیگر نشانههای خرابی این قطعه هستند. نوسان شدید برق، نفوذ رطوبت، بار نامتعادل و استفاده نامنظم از ماشین باعث آسیبدیدن تاخو میشود. تاخو را بر روی استاتور پشت موتور دستگاه تعبیه کردهاند. در اغلب موارد به راحتی با برداشتن صفحه پشتی محصول میتوانید موتور و قطعات پشتی آن از جمله تاخو را ببینید.
تعویض زغال ماشین لباسشویی
یکی از مهمترین قطعات استفادهشده در ماشینهای لباسشویی زغال است که جریان الکتریکی را بین قطعههای ثابت و چرخشی موتور انتقال میدهد. زمانی که بهطور مداوم از موتور دستگاه کار بکشید، زغال آن فرسوده شده و نیاز به تعویض پیدا خواهد کرد. دلایل مختلفی باعث خرابی زغال میشوند. مثلاً پرکردن بیشتر از ظرفیت ماشین لباسشویی، به هم خوردن تنظیمات، ترانز نبودن وسیله در جای خود و ایجاد اختلال در سیستم برقی موتور میتونند مهمترین عوامل برای آسیبدیدگی زغال باشند. تولیدکنندهها این قطعه را بهصورت کشویی در ساختار موتور تعبیه کردهاند.
تعمیر بدنه ماشین لباسشویی
بدنه ماشین لباسشویی قسمتی است که تمام اجزای بیرونی روی آن و تمام اجزای داخلی درون آن قرار میگیرند. بدنه نقش مهمی در کارکرد و حفظ زیبایی ظاهر دستگاه دارد. شما باید در نگهداری بدنه دستگاه کوشا باشد، در غیر این صورت با قرار دادن اشیاء سنگین روی آن، خراشیدگی، پوسیدگی و … میتواند کیفیت خود را از دست دهد و در برخی موارد حتی به قطعات بیرون و داخلی نیز آسیب برساند. اگر مشکلات ظاهری در بدنه ماشین لباسشویی بهوجود آمده باشد، مشکل خیلی بزرگ نیست و شما به راحتی میتوانید با استفاده از اشیاء تزئینی یا رنگ این قسمت را بپوشانید.
تعمیر کلیدهای ماشین لباسشویی
کلیدهای ماشین لباسشویی وظیفه ارسال فرمان به قطعات داخلی را بر عهده دارند. در واقع شما بهواسطه همین کلیدها میتوانید تنظیمات دلخواه خود را بر روی دستگاه اعمال کنید. وقتی که کلید یک برنامه خاص در ماشین لباسشویی خراب میشود، دیگر نمیتوانید از آن برنامه استفاده کنید؛ چون امکان ارسال فرمان برای قطعات داخلی جهت اجرای آن برنامه را ندارید. کلیدهای ماشینهای لباسشویی بنا به دلایل مختلفی کار نمیکنند که از جمله آنها میتوان به روشننبودن یا قطعی برق، داغکردن بیشازاندازه، مشکل در جعبه فیوز، رطوبت در پنل، خرابی در سنسورها، فعالبودن قفل کودک یا خطا در برنامهنویسی اشاره کرد. کلیدها بر روی بدنه ماشین لباسشویی تعبیهشدهاند تا کاربر به راحتی بتواند از طریق آنها برنامه شستشو و تنظیمات مورد نظر خود را اعمال کند.
جرم گیری ماشین لباسشویی
جرمگیری اقدامی ساده و کم هزینه اما بسیار تاثیرگذار در از بین بردن بوی بد ماشین لباسشویی است. بخشهای مختلفی در این دستگاه از جمله بدنه داخلی، محفظه پودر، فیلتر و … رسوب میگیرند که باید آنها رسوبگیری کنید. شما میتوانید با استفاده از سرکه و جوش شیرین فرآیند رسوبگیری را بهخوبی انجام دهید. برای این کار طبق این مراحل پیش بروید:
- یک لیتر سرکه تهیه کرده و آن را با 100 گرم جوش شیرین ترکیب کنید.
- از روی تنظیمات ماشین لباسشویی برنامه کتان را انتخاب و دما را روی 90 درجه تنظیم کنید.
- اجازه دهید که آبگیری و چرخش دیگ شروع شود.
- بعد از اینکه آب گرم شد، محلولی را که تهیه کردهاید در گودترین بخش جاپودری دستگاه بریزید.
- حالا اجازه دهید تا برنامه شستشو به اتمام برسد.
- بعد از اینکه شستشو به پایان رسید، درب ماشین را باز کنید و یک اسفنج نرم بردارید و روی دیوارهها بکشید.
- در پایان دستگاه را با آب ولرم شستشو دهید.
توصیه میکنیم که حتماً رسوبگیری را در بازههای زمانی کوتاه انجام دهید تا مبادا رسوب و میکروبها جذب دستگاه شوند.
سرویس ماشین لباسشویی
سرویس دورهای ماشین لباسشویی باعث جلوگیری از آسیبدیدگی قطعات مختلف آن میشود. حتماً شنیدهاید که پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین یک برنامه برای سرویس مداوم ماشین خود بچینید تا مبادا مشکلات زیادی برای ماشین به بار بیاید. در طی سرویس ماشین معمولاً این اقدامات انجام میشوند:
نظافت فیلتر
بررسی شیلنگها و اتصالات آنها
استفاده از مواد شوینده مناسب
شستشوی داخلی ماشین
قراردادن لباسها با حجم مناسب داخل دستگاه
استفاده از آب سرد برای شستشو
توجه به نوع بستن درب که باید به آهستگی انجام شود.
بررسی زنگزدگی اجزای مختلف
قراردادن دستگاه در یک سطح هموار
هر چند برخی از این کارها را به راحتی میتوانید در خانه انجام دهید، اما انجام برخی از آنها تخصصی است. در برخی موارد قطعات داخلی از جمله برد الکتریکی، موتور و … باید بررسی شوند که انجام این کار تخصصی بوده و از عهده شما بر نمیآید.
تعمیر لباسشویی در محل
با اتکا به سابقه درخشان و تعهد همیشگی خود به کیفیت، در تلاشیم تا تجربه ای مطلوب و آسوده از فرآیند تعمیر را برای شما رقم بزنیم. مزایای بارز استفاده از خدمات تعمیر لباسشویی در محل شامل:
متخصصان مجرب ما در کوتاه ترین زمان ممکن در محل حاضر شده و نسبت به عیب یابی و تعمیر ماشین لباسشویی شما اقدام می کنند.
حمل و نقل لباسشویی ریسک آسیب به دستگاه را به همراه دارد. خدمات تعمیرات لباسشویی در منزل این ریسک را به طور کامل از بین می برد.
دیگر نیازی به پرداخت هزینه های اضافی حمل و نقل نخواهید داشت.
شما می توانید به طور مستقیم بر روند تعمیر نظارت داشته باشید و از جزئیات اقدامات انجام شده توسط تعمیرکار لباسشویی آگاه شوید.
شفافیت کامل در فرآیند تعمیر ماشین لباسشویی در خانه، از جمله تعویض قطعات در صورت نیاز، از مزایای بارز این خدمات است.
خرید قطعات لباسشویی و تعمیرات لباسشویی
المنت 000/590 الی 000/840 تومان
پمپ سیستم 000/490 الی 000/000/1 تومان
تایمر 000/490 الی 000/850/1 تومان
کمک فنر 000/485 الی 000/880 تومان
لاستیک درب 000/550 الی 000/690/1 تومان
هیدروستات 000/300 الی 000/800 تومان
شیربرقی 000/395 الی 000/730 تومان
میکروسوئیچ 000/300 الی 000/800 تومان
بلبرینگ 000/200/1 الی 000/750/2 تومان
سه نظام 000/900 الی 000/500/1 تومان
موتور قیمت روز
دیگ 000/700 الی 000/300/1 تومان
شفت 000/650 الی 000/200/1 تومان
خرطومی دیگ 000/190 الی 000/330 تومان
درب قیمت روز
جک 000/530 الی 740/740 تومان
برد الکترونیکی تعمیر خرابی قطعات برد قیمت متغیر
لباسشویی دوقلو 000/250 الی 000/360 تومان
نصب 000/350 الی 000/455 تومان
سرویس 000/330 الی 000/495 تومان